Csipkeverés az Iskolában – NTP-MKÖ-16-0081

Palócföldi Népi Iparművészek Egyesülete

H-3053 Kozárd, Fő út 12.

 

A Palócföldi Népi Iparművészek Egyesülete együttműködve a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola vezetőségével, szabadidős tevékenységként csipkeverő foglalkozásokat szervezett az intézmény tanuló számára. Az egyesület sikerrel pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Támogató) megbízásából, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, “A hazai nemzeti kulturális örökségének megőrzését, a nemzetiségi hagyományok és a népi kultúra ápolását felvállaló tehetséggondozó programok támogatása” című, NTP-MKÖ-16 kódjelű pályázati kiírásra.

“Csipkeverés-4” című pályázatunk támogatásban részesült.

A támogatott program lehetőséget nyújtott a csipkeverő tanulók számára szakmai eredményeik, tudásuk bővítéséhez, elismertetéséhez.

Tanulóink egy éven keresztül heti rendszerességgel szakköri keretek között ismerkedtek a csipkeverés tudományával. Tudásukat, alkotásaikat bemutatták, Szécsényben az Új Nemzedék Központ által szervezett területi Roadshow rendezvényen, valamint a Hagyományok Háza, Népművészeti Egyesületek Szövetsége által szervezett XII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat regionális kiállításán, melyen eredményesen szerepeltek.

A tanév végén, 3 napos alkotótáborban vettek részt Tarnamérán, ahol az alkotómunka mellett pihenésre, kikapcsolódásra, szórakozásra, népi játékok tanulására, helytörténeti ismeretekre is szert tehettek.

A foglalkozások szakmai megvalósítóinak, a közreműködő önkéntes segítőknek, a fogadó nevelési oktatási intézmény vezetőinek, pedagógusainak köszönjük a közreműködést, a sikeres program megvalósításában való részvételt.

Pályázati azonosító: NTP-MKÖ-16-0081      

Szécsény, 2017. július 13.                    Török János    

          

Képek